Zatvori
Zrenjaninski Maraton

Opšta pravila

Da biste se registrovali i zvanično postali učesnik  Zrenjaninskog polumaratona, najpre morate potvrditi da se slažete sa sledećim pravilima. Pravila važe za sve učesnike trke i molimo vas da ih, pre nego što  se prijavite i popunite službeni formular za učešće na Zrenjaninskom polumaratonu, pažljivo pročitate. Popunjavanjem prijave na našem sajtu, automatski prihvatate i sve što je navedeno u ovom pravilniku. Pravila iz ovog dokumenta su obavezujuća za sve trkače i organizatore i sadrže smernice vezane za samu trku i organizaciju ove sportske manifestacije.

 

O bezbednosti trkača brine organizator, koji će preduzeti sve mere kako bi trkači bili zaštićeni. Na trasi ili na startu/cilju trke nije dozvoljeno kretanje kućnih ljubimaca, niti bilo kakvih motornih vozila. Prema IAAF i AIMS pravilima, svi trkači odmah moraju napustiti trku ako to od njih zatraži službeno lice. Ako zbog nepredviđenih okolnosti dođe do otkazivanja trke (vremenske neprilike, nepredviđeni događaji), startnine se ne vraćaju. Ukoliko osoba koja se prijavila za trku ne može da nastupi, svoju startninu može preneti na drugo lice bilo kad, osim na dan trke.

 

Limit za završetak polumaratonske trke (21,1 km) je 3 sata. Svi učesnici koji se zadese na ulici posle navedenog vremena,  biće zamoljeni da trku zavrse trčeći  na trotoaru.

Naši sponzori

Prijatelji

Medijski pokrovitelji