Zatvori
Zrenjaninski Maraton
četvrtak, 09 avgust 2018 11:19

Zrenjanin Calling...

Ne zovemo Vas (samo) mi, organizatori Zrenjaninskog polumaratona, već i ulice Zrenjanina, koje pamte bat koraka šest stotina trkača od prošle godine. Kažu, ovog oktobra spremne su i za više, jer će treće izdanje Zrenjaninskog polumaratona biti posebno iz najmanje dva razloga.

Najpre, trka će imati imati humanitarni karakter budući da je 100 dinara od svake kotizacije namenjeno u dobrotvorne svrhe.

 

Drugo, staza Zrenjaninskog polumaratona dobila je sertifikat Svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS)! Za one koji je još uvek ne poznaju, staza je ravna (logično, imajući u vidu gde se nalazimo), kružna, trči se kroz centar grada i najpoznatije ulice, ili da citiramo jednog prošlogodišnjeg učesnika: „prava gradska, bez izlaska van naseljenog mesta i bez dugih pravaca, što zna da bude i psihički i fizički zamorno, naročito ako duva vetar“.

 

Kao i prošlih godina, pored polumaratona, tu su i štafeta 3x7 i trka na 7 kilometara.

 

Kako smo i sami dugogodišnji trkači i učesnici mnogih trka u regionu, trudimo se da vam na Zrenjaninskom polumaratonu sve bude potaman, u čemu nam pomažu naši sugrađani, kao i Grad Zrenjanin. Priznajemo, ponekad nam dođe krivo što i sami ne možemo da učestvujemo, ali onda se setimo da smo ulogu domaćina čekali cele godine i da nam je najveća nagrada da zadovoljni odete sa Zrenjaninskog polumaratona.

 

Čekamo vas 7. oktobra ispred gradske kuće na Trgu slobode!

 

Naši sponzori

Prijatelji

Medijski pokrovitelji